Nederlands Kanker Instituut

Door Theo Peek

Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek ZiekenhuisIn 2009 heb ik in opdracht van Florijn Business Solutions het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis geadviseerd over een ‘weefselvolgsysteem’. Florijn Business Solutions is een solution integrator die MS Access specialisten levert door heel Nederland. Het NKI-AVL wilde het voorraadbeheer en onderzoek van weefsel verbeteren. Ik heb de werkprocessen binnen het NKI-AVL volledig in kaart gebracht om te zorgen dat een nieuw of aangepast IT-systeem zo goed mogelijk aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden van de verschillende medewerkers van het NKI-AVL.

Uit dat onderzoek kwam de aanbeveling om een bestaand voorraadsysteem op enkele cruciale punten aan te passen om het optimaal te laten aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Het grote voordeel om te kiezen voor een bestaand systeem is uiteraard dat de medewerkers niet met een nieuw systeem hoeven leren om te gaan en de kosten beperkt blijven.

Daarnaast heb ik voor de registratie van onderzoeksgegevens een nieuw systeem ontworpen. Dit nieuwe, bijzonder flexibele systeem integreert naadloos met de bestaande systemen van het NKI-AVL en is gebouwd door MS Access programmeurs van Florijn Business Solutions.
Het resultaat van dit business & IT onderzoek was een compleet functioneel ontwerp inclusief wireframes voor beide gezondheidszorg-systemen.